Loopbaancoach vinden

Loopbaancoaches zijn in overvloed. Je hoeft alleen maar te googelen en je ziet een heleboel aanbieders. De vraag moet anders gesteld worden. Hoe vind je een goede loopbaancoach? Uiteindelijk gaat het om het vinden van een loopbaancoach in de regio die aansluit bij de verwachtingen en de prijs-kwaliteitverhouding goed is.

Je kunt in jouw eigen netwerk rondvragen wie er al eens bij een loopbaancoach heeft gezeten. Soms helpt het al om de ervaringen van anderen aan te horen om te achterhalen in wat voor vorm zo’n coach voor jou wat kan betekenen.

Een loopbaancoach is zelf het instrument in zijn werk en gebruikt soms tools om je op weg te helpen. Het is daarom erg belangrijk om te kijken wat een loopbaancoach te bieden heeft. Meestal zijn de loopbaancoaches te vinden via internet. Je kunt een foto en een omschrijving van de loopbaancoach terugvinden. Ga na of je een goed gevoel hebt bij de beschrijving en de foto.

Het internet

Je zoekt een passende loopbaancoach op internet. Je zoekt en zoekt. Het aanbod is in overvloed. Je kunt bijna niet kiezen. En hoe weet je dat je een goede loopbaancoach hebt? Wat is eigenlijk een goede loopbaancoach? Wat moet een goede loopbaancoach aan voldoen? Sommige websites bieden online loopbaan coaching aan. Het is aan jou om zelf te beoordelen of je voor een online traject wilt gaan of juist in gesprek met een loopbaancoach die veel meer uit kan halen doordat jouw verhaal tot leven komt. Naast jouw woorden hoort de loopbaancoach ook gevoel. Je kunt twijfelachtig klinken of juist erg zeker. Dit zijn momenten waar een loopbaancoach je gerichter kan coachen. Tevens communiceren wij grotendeels non-verbaal wat enorm veel zegt over onszelf, daarom is een eerste kennismakingsgesprek altijd essentieel. Het zal het maken of breken!

Go Top